O kwasach omega 3 wiemy już naprawdę dużo, ale dzisiaj troszkę powtórki. Dobre kwasy omega 3 to skarb dla zdrowia, ale jeśli są niskiej lub przeciętnej jakości to mogą zrobić więcej szkody niż pożytku. Mogą pochodzić z zanieczyszczonych ryb, mórz, z kiepskich połowów, mogą być skażone metalami ciężkimi i wtedy stan zdrowia się pogarsza, a nie poprawia.
Dlatego w gąszczu firm i
preparatów nawiązaliśmy niedawno współpracę z polską firmą Osavi produkującą bardzo dobrej jakości niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (DHA i EPA) w postaci Omegi -3 Ekstra,
wysokoskoncentrowanej pochodzącej z ryb pelagicznych m.in. anchois, sardynek,
makreli i tuńczyka pochodzących ze zrównoważonych połowów.
Kwas dekozaheksaenowy (DHA) poprawia funkcjonowanie mózgu, spowalnia proces jego starzenia, poprawia pamięć i koncentrację przy dużym wysiłku intelektualnym, pracy umysłowej i nauce szkolnej. Utrzymuje także wzrok w dobrej kondycji.
Kwas
eikozapantaenowy (EPA) w połączeniu z
kwasem dekozaheksaenowym (DHA) poprawiają funkcjonowanie serca i całego układu
sercowo-naczyniowego.
Omega 3 z Osavi dostarcza
w dużej ilości niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe DHA i EPA w formie
wysoko przyswajalnych trójglicerydów o cytrynowym smaku, niwelującym posmak
rybi. Każda partia jest badana w niezależnym, akredytowanym laboratorium. Partię
każdego produktu można sprawdzić na stronie Osavi.
Zapraszamy na zakupy J
Opracowanie: KW
Materiały pochodzą ze
strony:
https://osavi.com/pl/omega-3-extra-1300-mg-smak-cytrynowy.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz