Pektyna owocowa to polski, bardzo dobry produkt do
wyrobu dżemów niskocukrowych. Stanowi wyśmienitą alternatywę dla wszystkich
chemicznych substancji żelujących. Oj, zeszło mi dużo czasu, aby znaleźć źródło
tego produktu. Na szczęście się udało i nasi klienci mogą już przygotowywać
pyszne dżemiki z polskich sezonowych owoców. Teraz czas na śliwki, brzoskwinie,
jabłka, maliny, czerwone porzeczki. Z tych ostatnich robiłam dżem i wyszedł wyborny. Mam na działce
kilka krzaków i zawsze z nich coś robię, najczęściej były to soki, ale nie
najlepiej mi smakowały, za to dżem smakuje wszystkim domownikom i gościom. Pektyna
wystarcza na 2kg owoców i 1 kg cukru. Ja daję cukru mniej do wszystkiego i nie
omija to dżemów. Życzę udanych
przetworów!!!
Blog ten jest formą strony internetowej sklepu Zielarsko-Medycznego "Mniszek", który prowadzę od kilku lat w Tarnowie. Będę go systematycznie uzupełniać informacjami dotyczącymi asortymentu sklepu, zasadami zdrowego odżywiania, wzmacniania odporności organizmu oraz jego oczyszczania. Blog jest także formą mojej odpowiedzi na liczne pytania, które otrzymują drogą mailową na adres sklepu. Często dotyczą one podobnych zagadnień. Pomyślałam, że dobrze by była taka przestrzeń, w której mogłabym te tematy poruszać. Życzę wszystkim Czytelnikom "Mniszka", by poczuli się jak w swoim ulubionym sklepiku.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz