I znowu mamy nowości w
naszym sklepiku, tym razem na słodko w postaci prawdziwej, dobrej i smacznej czekolady. Tak o swojej czekoladzie pisze Pani Anna
Antczak zwana czekoladziaką „czekolada
powinna być jak najprostsza wtedy jest najzdrowsza i rozpływa się w ustach”.
Składa się z ekologicznej masy czekoladowej i cukru trzcinowego lub ksylitolu.
Smakuje wybornie. Swój smak i aromat
zawdzięcza procesowi wytwarzania, który trwa kilka dni. Tak długo i dokładnie
mieszana masa nabiera odpowiedniej
temperatury, staje się lśniąca, gładka i uzyskuje odpowiednią konsystencję. Tak
długo trwający proces mieszania nie wymaga dokładania lecytyny sojowej, co jest
powszechnie stosowane w wielkim przemyśle czekoladowym. Zapraszamy do smakowania.
Pani Anna jest pasjonatką dobrej, prawdziwej i
smacznej czekolady, dlatego zdecydowała się spróbować samodzielnie podołać, jak
się okazało wcale nie łatwemu wyzwaniu. Po przestudiowaniu teorii zabrała się do
praktykowania uwieńczonego sukcesem. I tak powstała minifabryka polskiej czekolady w podwarszawskim Wołominie. Czekolady są już u nas dostępne w formie tabliczek i w formie rozpuszczalnej do picia.
Zainteresowanych szczegółami produkcji prawdziwej 70% czekolady, które zdradza Pani
Anna zachęcam do przeczytania załączonego artykułu Agaty Puścikowskiej
opublikowanym w Gościu Niedzielnym. Linki poniżej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz