Java to alkaliczna naturalna,
niegazowana woda mineralna o ph 9,2 wypływająca z podkarpackich głębin ziemi. Jest to jedyna taka woda w Europie i my ją
już mamy w swoim asortymencie. Przy źródle z którego wypływa ma potencjał REDOX
-300mV , jest to potencjał oksydoredukcyjny, im jest niższy tym ma silniejsze
działanie antyutleniające - posiadające zdolności usuwania wolnych rodników
tlenowych, odpowiedzialnych za szybkie starzenie organizmu, i uważane za główną
przyczynę powstawania chorób cywilizacyjnych. Woda została przebadana przez AGH w Krakowie,
a w 2013r. GIS uznał ją za naturalna wodę mineralną sklasyfikowaną jako
średniozmineralizowaną o charakterze wodorowęglanowo-węglanowo-sodową. Woda
Java o ph 9,2-9,4 jest znakomitym dopełnieniem zdrowej diety zasadowej.
Dzięki
zawartości wodorowęglanów i węglanów pomaga utrzymać prawidłową równowagę
kwasowo-zasadową w organizmie, która jest niezbędna do prawidłowego jego
funkcjonowania. Prawidłowe ph krwi człowieka utrzymuje się w granicach
7,35-7,45 a więc ma odczyn lekko zasadowy. Zakwaszenie organizmu powstaje
podczas przemian metabolicznych w naszym organizmie i ze złej, współczesnej mocno przetworzonej
diety. Naturalnie organizm neutralizuje kwasy, ale możemy mu w tym pomóc
właśnie przez picie alkalicznej wody, zjadanie większej ilości warzyw i owoców
oraz „zażywanie” świeżego powietrza. We
współczesnym świecie wiele osób cierpi na przewlekłe zakwaszenie organizmu, a
co za tym idzie wiele chorób cywilizacyjnych, min. cukrzycę, osteoporozę, dnę
moczanową, niewydolność nerek, otyłość, choroby układu krążenia i wiele innych.
Jawa jest wskazana także po wysiłku fizycznym ponieważ buforuje powstały kwas
mlekowy, czyli łatwiej pozbywamy się zakwasów. Przy osteoporozie neutralizuje
kwasy zmniejszając podkradanie wapnia z kości. Polecana dla żołądkowców, chroni
błonę śluzową żołądka, umożliwia lepsze wchłanianie pokarmów.
Wodę powinno się
przechowywać w chłodnym, nienasłonecznionym miejscu.
Zaleca się spożywać
kobietom 1,5l dziennie, a mężczyznom 2l dziennie.
Można ją pić, można na niej
gotować. Aby się najlepiej wchłaniała powinno się ją pić 30min przed posiłkiem
lub 2godz. po posiłku.
Informacje
i zdjęcia pochodzą ze strony producenta http://wodykarpackie.pl/
A jaka jest w smaku ta woda, pił ktoś ?
OdpowiedzUsuńSmak neutralny, może pod koniec picia wyczuwalny bardzo delikatny smak goryczki.
Usuń